Belföld

Mateusz Morawiecki elsőre meglepő tényt árult el Orbán Viktorról

Mateusz Morawiecki volt lengyel kormányfő szerint Orbán Viktornak még a német kancellárral is szoros a kapcsolata, mert ellenfélként is nagyon tisztelik a magyar miniszterelnököt.

Mateusz Morawiecki korábbi lengyel miniszterelnököt a magyarországi látogatásáról és Orbán Viktorral való szoros kapcsolatáról kérdezte a Wpolityce. A politikus válaszában leszögezte, Emmanuel Macron, Olaf Scholz és más vezetők ugyancsak szoros kapcsolatban állnak a magyar kormányfővel.

Orbán Viktor régóta hivatalban lévő politikus. Európában nagy tiszteletnek örvend. Ellenfélként is tisztelik. Főleg, ha az látható, hogy következetesen hajtja végre az ország fejlesztési programját – jelentette ki Morawiecki, aki a Mandinernek exkluzív interjút adott, ami később Donald Tusk miatt hatalmas vihart kavart Lengyelországban.

Ebben a beszélgetésben a volt kormányfő többek között arról beszélt, hogy Brüsszel veszélyt jelent az európai demokráciára.

(Mandiner)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább