Sport

Máté Csaba az első számú jelölt a Diósgyőr kispadjára

A Kuznyecov Szergej távozása után ideiglenesen kinevezett Simon Miklós minden bizonnyal hamarosan visszatér a DVTK Labdarúgó Sportakadémia élére – a Sportál értesülése szerint Máté Csaba az egyik fő jelölt a Diósgyőr kispadjára.

A Diósgyőr vezetősége sokakat (na, jó, mindenkit…) meglepett azzal, hogy három nappal a tavaszi idény rajtja előtt „a senki nem lehet fontosabb a klubnál” felütéssel megvált Kuznyecov Szergej vezetőedzőtől.

A menesztés kapcsán kiadott közleményben Magyar Mátyás tulajdnos így fogalmazott:

Annak tudatában hoztunk meg ezt a nehéz döntést, hogy tudjuk, néhány nappal a bajnoki rajt előtt nem ideális edzőt váltani. Ám senki nem lehet fontosabb, mint a klub, a DVTK család értékeivel senki nem fordulhat szembe. Csak olyan kollégákkal tudunk együtt dolgozni, akik számára a DVTK előrébb való, mint a saját márka építése. Aki ezzel nem tud azonosulni, attól, ha fájdalmas is, de meg kell válni. Az elválás egy folyamat eredménye, korábban is láttunk arra utaló jeleket, hogy elkerülhetetlen ez a pillanat, mégis próbáltunk mindent megtenni az elkerüléséért. Egy közös úton indultunk el együtt másfél évvel ezelőtt. Bármilyen sikereket is értük el, ha valaki letér erről a közös útról, akkor nem tudunk más döntést hozni.”

Ezt követően olvashattunk arról, hogy mi vezethetett a csapatot az NB II-ből az élvonalba vezető edző elküldéséhez: Kuznyecov nem volt hajlandó bizonyos, a vezetők által támasztott követelések teljesítésére.

A fentebb idézett kommünikéből azt is megtudtuk, hogy a DVSC elleni „évnyitó” mérkőzésig hátralevő edzéseket Simon Miklós tartja, és ő ült le Debrecenben a kispadra is – 2–2-es döntetlent ért el a csapattal. Nos, azóta is a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója vezeti a piros-fehéreket, akik hiába játszottak jól Kecskeméten, majd vasárnap az Újpest ellen is, mindkétszer 2–1-es vereséget szenvedtek.

Úgy tudni, Simon Miklós – akinek munkáját a Diósgyőr II vezetőedzője, Szamosi Tamás segíti – megbízatása csak ideiglenes (már csak azért is, mert az akadémia élén bőven van teendője), a vezetők már keresik a hosszú távú megoldást.

Nos, a Sportál értesülése szerint az egyik fő jelölt nem más, mint Máté Csaba. A korábban a Ferencvárosnál rendkívül sikeres időszakot eltöltő szakember másodedzőként és vezetőedzőként is segítette a Fradit, Sztanyiszlav Csercseszov távozása után az ő vezetésével jutottak be a zöld-fehérek az Európa Konferencia Liga csoportkörébe. Dejan Sztankovics kinevezése óta gyakorlatilag „szabadon igazolható” – a hírek szerint Miskolcon sokan úgy vélik, a Diósgyőr jól járna vele…

Forrás: Sportál.hu

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább