Belföld

Márki-Zay vezeti a Mindenki Magyarországa EP-listáját

Márki-Zay Péter lett a Mindenki Magyarországa Néppárt európai parlamenti listavezetője. A párt a szombati tisztújító kongresszusán az elnökség tagjairól is döntött.
A Mindenki Magyarországa Néppárt tisztújító kongresszust tartott szombaton, ahol az új, kibővült elnökségi tagokról is döntöttek. A párt régi-új elnöknek Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert választották meg, alelnökeinek pedig:

Molnár Róbertet,
Bana Tibort,
Kiss Balázst,
Bérces Boglárkát,
Putz Anitát és
Szalma Botondot.

A Mindenki Magyarországa Néppárt Kongresszusa 21 főt jelölt az európai parlamenti listájára, melynek első helyén Márki-Zay Péter áll.

Őt követi a sorban:

Szalma Botond, az MMN alelnöke, kampányfőnök,
Bana Tibor, az MMN alelnöke, korábbi országgyűlési képviselő,
Putz Anita, az MMN alelnöke, Mártély korábbi polgármestere, valamint
Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a KSH korábbi elnöke.

A Kongresszus elfogadta a párt EP-programját, amely „Ébresztő, Magyarország! – Gyertek velünk a tisztesség útján!” címet viseli. A párt programja az Út az igazságos Magyarországhoz, út a testi-lelki egészséghez, és az út a biztonságos jövőbe! címszavakat viseli.

Januárban Márki-Zay Péter bejelentette, Szalma Botond volt KDNP-s politikus lesz a Mindenki Magyarországa Néppárt kampányfőnöke.

Tavaly márciusban Márki-Zay Péter interjút adott az Indexnek, akkor azt mondta, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt kizárólag az európai parlamenti választáson indul. Ezt januárban is megerősítette, de jelezte, hogy a pártnak lesznek támogatottjai az önkormányzati választáson is.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább