Belföld

Márki-Zay szerint Lázár János állhat Magyar Péter mögött

De ha tisztázza, hogy nem, akkor EP listavezető is lehetne náluk…

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt ismét megerősítette, hogy kész minden támogatást megadni Magyar Péternek.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője annak a lehetőségét is felvetette, hogy pártja listavezetőnek nevezze ki a jogászt az európai parlamenti választásokra.
Hódmezővásárhely polgármestere nemrég közösségi oldalán osztotta meg, hogy drukkol Magyar Péternek, akinek minden támogatást megadna. Hozzátette, hogy a jogász gyakran ugyanazokat a kifejezéseket használja, mint ő, de nem irigy rá, mert a célja, hogy valaki leváltsa Orbán Viktor rendszerét. „Aki ezen munkálkodik, mindig számíthat a támogatásomra” – fogalmazott.

Márki-Zay Péter a Klubrádió hétfői adásában beszélt arról, hogy annak a lehetőségét sem zárja ki, hogy pártja listavezetőnek vegye fel Magyar Pétert az európai parlamenti választásokra.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom vezetője megjegyezte, hogy a felvetését a párt elnökségének is el kellene bírálnia, de amennyiben Magyar Péterrel hasonló elképzelést támogatnak, úgy lehetne tárgyalni az ügyről.

Márki-Zay Péter szerint komoly megfontolás lenne a pártjának Magyar Péter, miután erkölcsi kérdések merültek fel a volt feleségével, Varga Judittal való kapcsolata miatt.

A volt miniszterelnök-jelölt szerint tisztáznia kellene a jogásznak, hogy mennyire gondolja komolyan az Orbán-rendszer megdöntését.

Remélem, hogy ő nem arra gondol például, hogy Lázár Jánossal kell leváltani Orbán Viktort, mert mi konkrétan Vásárhelyen ezt látjuk – fogalmazott Márki-Zay.

A Mindenki Magyarországa Néppárt Kongresszusa februárban jelentette be, hogy 21 főt jelölt az európai parlamenti listájára, melynek első helyén Márki-Zay Péter áll. Őt követi a sorban

Szalma Botond, az MMN alelnöke, kampányfőnök,
Bana Tibor, az MMN alelnöke, korábbi országgyűlési képviselő,
Putz Anita, az MMN alelnöke, Mártély korábbi polgármestere, valamint
Mellár Tamás országgyűlési képviselő, a KSH korábbi elnöke.
Tavaly márciusban Márki-Zay Péter interjút adott az Indexnek, akkor azt mondta, hogy a Mindenki Magyarországa Néppárt kizárólag az európai parlamenti választáson indul. Ezt januárban is megerősítette, de jelezte, hogy a pártnak lesznek támogatottjai az önkormányzati választáson is.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább