Belföld

Márki-Zay szerint Gattyán György meg akarja osztani az ellenzéki szavazótábort

„Csak nekünk van esélyünk leváltani Orbán Viktort. Gattyán Györgynek sajnálatos módon nincs” – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Mint ismert, Gattyán György a napokban bejelentette: indulna a 2022-es országgyűlési választásokon. A 168 Óra erről is kérdezte Márki-Zay Pétert, aki az interjúban úgy fogalmazott: szíve joga így tenni, ugyanakkor úgy látja,

Az ellenzéki szavazóknak egyértelműen ránk, az ellenzéki összefogásra kell szavazniuk, mert csak nekünk van esélyünk leváltani Orbán Viktort. Gattyán Györgynek sajnálatos módon nincs”.
Márki-Zay Péter szerint kétpárti választási rendszer van Magyarországon, ezért „nincs harmadik út, ahogyan az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában sincsen.”

„Örülök, hogy Donáth Anna kifejtette véleményét”
Márki-Zayt megkérdezték arról is, mit szól a Momentum új elnökének szavaihoz. A Telexnek adott interjújában Donáth Anna úgy fogalmazott, „az elmúlt egy hónapot kidobta az ellenzék az ablakon. Egy hónapja arra vár mindenki, hogy Márki-Zay Péter kitalálja, hogyan álljon össze a közös csapat”. Az EP-képviselő azt is elmondta Márki-Zay migrációval kapcsolatos megszólalásairól, hogy „az embereket nem ez érdekli, hanem a saját mindennapi megélhetésük és problémáik”. Leszögezte: „én nagyon nem szeretném, ha a közös kampány uszításon és gyűlöletkeltésen alapulna”.

„Örülök, hogy kifejtette a véleményét.

Ennek ellenére nem látom, hogy az ő stratégiájával le lehetne váltani az Orbán-kormányt. Továbbra is kitartok a mi közös stratégiánk mellett”
– válaszolta Márki-Zay.

Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje azt is elmondta az interjúban, továbbra is azokat akarja megszólítani, akik „még mindig elhiszik, hogy a Fidesz bevándorlásellenes”.

Aki azt hiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, az tényleg ostoba. Itt nem lehet ezt szépíteni”.
– fogalmazott korábban ezzel kapcsolatban Márki-Zay.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább