Belföld

Márki-Zay Péter véget vetne a minimálbérnek

Márki-Zay Péter, a balliberális szövetség miniszterelnök-jelöltje azt reméli, hogy kormányváltás esetén elmarad a bérek és a nyugdíjak nagyobb arányú emelése.

A Magyar Nemzetnek nyilatkozó szakértő szerint Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik.

Márki-Zay Péter, a balliberális oldal miniszterelnök-jelöltje azzal büszkélkedett az egyik videós bejelentkezésében, hogy ő Amerikában és Kanadában élt. Tehát ő olyan családfő, aki ismeri a külföldi példákat. Majd jelezte: ha a magyar kormány felemelné a minimálbért vagy drágábbá tenné a magyar munkaerőt, azzal nem jólétet, hanem végtelen nyomort teremtene.

Elmondta, reméli, hogy a baloldal kormányon nem emeli a kétszeresére a béreket és a nyugdíjakat. Márki-Zay Péter szerint ugyanis a legnagyobb hiba, amit elkövetett az elmúlt harminc évben bármelyik miniszterelnök, az Medgyessy Péter száznapos szociális programja volt. Ezt egyenesen tragédiának nevezte.

– Hiszen az olyan egyensúlyhiányt alakított ki a költségvetésben, amiből adódóan azután Gyurcsány Ferencnek hazudoznia és kormányzás helyett bűvészkednie kellett a számokkal. Ezért Gyurcsány belebukott a kormányzásba, majd Bajnai Gordonnak olyan megszorításokat kellett csinálnia, amelynek következtében a Fidesz kétharmaddal hatalomra került – magyarázta.

Az Orbán-kormány elmúlt három ciklusa alatt 74 százalékkal nőtt a hazai minimálbér és 87 százalékkal a bérminimum vásárlóértéke. Ennél magasabb dinamikát ezen időszak alatt egyedül Litvánia tudott felmutatni.

Ehhez képest 2002 és 2010 között Magyarország volt az egyetlen ország Európában, ahol csökkent a minimálbér reálértéke. Ha az átlagbért nézzük, akkor azok vásárlóereje tíz év alatt több mint hatvan százalékkal emelkedett. A gazdasági növekedés rekordokat dönt, ahogy a foglalkoztatás is, miközben a szegénység kockázatának kitettek aránya jóval az uniós átlag alá csökkent. Azaz: annak köszönhetően emelkedtek a bérek és a nyugdíjak Magyarországon 2010 óta, hogy a gazdaság teljesítménye megtermelte a pluszpénzt. Nem adósságra épült a keresetek emelése, szemben a balliberális kormányzás időszakával.

– Márki-Zay Péter olyan, mint akit beprogramoztak a globalista erők, mert mindenféle közgazdasági ismeret nélkül nyilatkozik. Egy az egyben mondja vissza a nemzetközi mantrát. A patrióták, így a magyar kormány is ezzel szemben azt tartja szem előtt, hogy a megtermelt jövedelemből minél több maradjon itthon. A globalisták érdeke pedig az, hogy minél több pénzt vigyenek el az országból. Két teljesen külön világ áll egymással szemben – mondta a Magyar Nemzetnek Boros Imre. A közgazdász hangsúlyozta: ahhoz, hogy több jövedelem termelődjön, keresletet kell növelni az országban. Ezt a bérből és fizetésből élők teszik meg, másodsorban pedig a nyugdíjasok. A vállalkozások pedig begyújtják a rakétát, de ehhez is a bérek növekedésére van szükség.

– Ez nem tetszik a globális hatalmaknak, hiszen ők a jövedelmek elszippantásában érdekeltek. Ehhez az kell, hogy a pénzt elsősorban adókkal elvegyék ezektől a szereplőktől. Majd eladósítják az államkasszát, és jöhetnek a megszorítások. Márki-Zay Péter ennek az elvárásnak tökéletesen megfelel, de senki ne feltételezze róla, hogy a saját gondolatait fogalmazza meg – magyarázta a szakértő.

– Medgyessy Péter politikájában volt még nyoma a baloldali gazdaságpolitikának, Gyurcsány Ferenc meg is puccsolta. Meg kell érteni, hogy a globális erők nem hagynak szabad területet egyetlenegy tagállamnak sem, helytartó kormányra van szükségük, amely az ország szuverenitásának a végét jelentené – tette hozzá Boros Imre.

(MagyarNemzet)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább