Belföld

Márki-Zay Péter tovább sértegeti a szavazókat

Birkák és patkányok után most éppen „gombák” a választók, de a baloldal jelöltje már korábban is „szegény, sötétségben tartott embereknek” nevezte a jobboldaliakat.

 

A magyarok legalább nyolcvan százaléka támogatja a rezsicsökkentést és az illegális migráció megállítását, tehát Márki-Zay Péter a választók millióit nevezte „sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak” – mutatott rá a Fidesz. Többen jelezték: baloldali hagyomány a szavazók sértegetése.

 

Amint azt megírtuk, Dömötör Csaba államtitkár a múlt pénteken megosztott egy videót, amelyben Márki-Zay Péter, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje arról beszél, hogy azok a választók, akik támogatják a rezsicsökkentést és ellenzik a migrációt, olyanok, mint sötétben tartott, trágyával etetett gombák. „Ezek szerint a patkányozás és a lámpavasazás után még mindig tudnak súlyosabbat mondani. Csak lefelé” – fogalmazott Dömötör.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati videónyilatkozatában leszögezte: jó lenne, ha a baloldal befejezné végre a magyar emberek sértegetését, még akkor is, ha ennek nagy hagyománya van náluk. „Nincs új a nap alatt. A baloldal folytatja a magyarok sértegetését. Voltunk mi már patkányok, lámpavasra valók, most pedig trágyával etetett, sötétben tartott gombák, legalábbis Márki-Zay, a baloldal választott vezetője ennek nevezte azokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és a bevándorlás megállítását.

Mi úgy gondoljuk senki nem beszélhet így a magyarok nyolcvan százalékáról” – jelentette ki a kormánypárti politikus. Emlékeztetett: Márki-Zay az elmúlt időszakban tudtára adta minden magyarnak, mit gondol a rezsicsökkentésről. Megmondta, hogy ha valaki sokallja a rezsi árát, akkor fogyasszon kevesebbet, sőt az egész rezsicsökkentést népbutításnak nevezte, de úgy látszik, ez csak a jéghegy csúcsa – tette hozzá Hollik.

Egyébként a hódmezővásárhelyi polgármester rendszeresen sértegeti a jobboldali szavazókat, nemrég azt mondta, „ha van még olyan ostoba ember, aki elhiszi, hogy a Fidesz bevándorlás-ellenes, akkor azokat tessék felvilágosítani (…)ezek szegény, sötétségben tartott emberek”.

Most, a gombás hasonlatot követően gúnyos reakciók árasztották el a közösségi oldalakat, sokan használták a „Je suis gomba” szlogent, vagy magyar változatát, „én is gomba vagyok”. Zsigmond Barna Pál, fideszes országgyűlési képviselő ironikus posztjában úgy fogalmazott: „El a kezekkel a gombáktól! Példátlan kirekesztő, szélsőséges kijelentést tett a jelenlegi baloldali főjelölt a gombákra. Felháborító és minden határon túl megy, amikor sértegeti a gombákat, azt állítva, hogy a gombák sötétben élnek és trágyát esznek. Ezt minden józan embernek vissza kell utasítani! Gombák serege lakik világosban és nem eszik trágyát. Fényes, napsütötte erdőben és mezőben élnek gombák milliói, a gombászok nagy örömére, senkit sem bántanak, nem kérnek a sötétből és nem szeretik a trágyát. Nem lehet általánosítani, és böszmeség minden gombát sötétnek és trágyaszagúnak minősíteni.”

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője rámutatott: megállás nélkül sértegetik a jobboldali szavazókat a baloldalon, rendszeresen hívják őket birkáknak, de például Lengyel László nyomorultaknak nevezte őket, Bangóné Borbély Ildikó pedig patkányoknak. „Vajon mekkora cirkuszt vágna le a globális baloldal, ha egy fideszes politikus mondana ilyet az ellenzéki szavazókra?” – vetette fel Deák.

(Magyarhírlap.hu)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább