Belföld

Márki-Zay Péter: „Tégla-e, aki szóba áll egy fideszessel?”

A korábbi miniszterelnök-jelölt igyekezett tisztázni a dolgokat, miután Lázár Jánossal tárgyalt, és ez sokaknak nem tetszett.

Márki-Zay Péter nem járt sikerrel, elvesztette a választásokat Orbán Viktor ellen. A teljes képet és az eredményeket tekintve még csak megszorongatni sem tudta a Fideszt, hiába az összefogás, ami valójában több sebből vérezhetett.

Egyre több minden derül ki, miközben a Jobbiknál egy igen nagy botrány okozhat problémákat. A pártok igyekeznek felállni a padlóról, de ez még mindig nem sikerült mindenkinek a méretes választási bukást követően.

Márki-Zay nemrég Lázár Jánossal egyeztetett, ami után ismét sok kritikát kapott. „Tégla-e, aki szóba áll egy fideszessel?” – tette fel a kérdést Márki-Zay a hivatalos Facebook oldalán. „A választási vereség óta visszatérő lejáratási kísérlet, vádaskodás a volt szövetségeseim részéről, hogy elfogadtam a meghívást a köztévébe és szóba álltam Lázár Jánossal, ezért csakis a hatalom ügynöke lehetek. Ezen embereknek igen rövid az emlékezetük, ezért felfrissítem.”

„Évekig követeltük, hogy engedjenek be ellenzéki politikusokat élő műsorokba a köztévébe, majd amikor ezt megtették, hogyan is mondhattam volna erre nemet? Négy évig dörömböltünk egy ajtón, majd amikor egyszer kinyitják, mondjunk önként nemet? Normális?”

„Évekig követeltem, hogy Lázár János segítsen Hódmezővásárhelynek és az általuk elakasztott projekteket indítsák újra, tegyék lehetővé a Modern Városok Program előrehaladását, majd amikor ezt győzelme után Lázár felajánlotta, hogyan is mondhattam volna erre nemet?”

„Lánczi Tamás persze azért hívott, hogy szidjam az ellenzéket – nem tettem -, Lázár pedig azért, hogy miután ellenségeskedéssel nem sikerült Vásárhelyet visszahódítania, most pozitív kampánnyal megtehesse – de ez mit sem változtat azon, hogy ezen meghívásokra úriember és polgármester nem mondhat nemet.”

„Céljaim nem változtak: az igazságot szeretném eljuttatni még a kormánypárti sajtót követő honfitársaimhoz is, és természetesen városom fejlődését szolgálom és támogatom, pártállástól függetlenül és korrupciómentesen felkarolva minden jó ügyet. Arra pedig, hogy kit támogatott a Fidesz az előválasztás második fordulójában, és ki mennyire igyekezett leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, még visszatérek…”

Leave a Comment

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább