Belföld

Márki-Zay Péter szerint senkit sem bántanak a migránsok

A baloldal kormányfőjelöltje erről egy 2018-as lakossági fórumon beszélt.
A legnagyobb veszélyt én nem abban látom, hogy itt tömegével jönnének a migránsok, hál istennek nem ismerek senkit akit bántottak volna”

– fogalmazott egy lakossági fórumon a baloldal kormányfőjelöltje, Márki-Zay Péter. Az ekkor még csupán hódmezővásárhelyi polgármesterjelöltként ténykedő politikus szerint az illegális migráció politikai manipulációs eszköz és riogatás volt a kormány részéről.

A 2018-as országgyűlési választásokra ráfordulva a most őt támogató ellenzéki pártok egyértelműen bevándorláspárti álláspontot képviseltek, és ez ma sincs másképp.

A baloldal legyint az illegális migráció veszélyeire

Szijjártó Péter korábban arról számolt be, miközben a Márki-Zay által is képviselt ellenzéki doktrína folyamatosan bagatellizálja az illegális bevándorlás veszélyeit, a migráció jelenségét pedig igyekeznek összemosni az unión kívülről legális eljárás útján érkező munkavállalókkal, az uniós politika továbbra is ellenzi a határkerítések építését a keletről érkező illegális bevándorlás megfékezésére.

Márki-Zay Péter bevándorláspárti nézeteket vall

Mint arról korábban írtunk, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Soros Györgyöt is védelmébe vette a migráció ürügyén. „Soros egy nyomorult migránst sem hozott be Magyarországra” – fogalmazott Márki-Zay augusztus 11-i műsorban.

Ezt megelőzően pedig a Kálmán Olga által szerkesztett, Szeretemország című kötetben fejtette ki bevándorláspárti nézeteit.

A könyvben Márki-Zay Péter kérdésre válaszolva leszögezte: „Az integrációnak vagyok a támogatója”. Mint fogalmazott: szerinte „a migráció egy létező jelenség, egyik napról a másikra nem lehet megállítani, teljes mértékben megszüntetni pedig lehetetlen”. Példaként a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Castro idejében Floridába menekült kubaiak kapcsán kifejtette, hogy „egy nagy horderejű amerikai kutatás, és a tudósok azt állapították meg, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére”.

Hozzátette, hogy „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni (a migrációt – a szerk.), különösen úgy nem tehet különbséget, hogy a fekete bőrű vagy a mohamedán vallású nem jöhet, a többi meg igen”.

Teljes videó itt tekinthető meg:

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább