Belföld

Márki-Zay Péter szerint, ha magas a benzinár, kisebb autót kell venni

Újabb forradalmi ötlettel állt elő a baloldal miniszterelnök-jelöltje, miszerint, ha magas a benzinár, kisebb autót kell venni, vagy hibridet. Márki-Zay Péter – aki eddig a rezsicsökkentést támadta – megoldóképessége Karácsony Gergelyéhez hasonló, aki szerint a dugót úgy lehet mérsékelni, ha kiszállunk az autóból és gyalogolunk.
A baloldal az elszabadult benzinárak miatt korábban a kormány beavatkozását kérte, ami meg is történt és az üzemanyagárakat literenként 480 forintban maximalizálták. Mivel ezzel a Fidesz–KDNP kihúzta a baloldal méregfogát, már azt sem tudják, mivel álljanak bele a kormányba. Ekkor jön Márki-Zay Péter, aki a Blikknek adott interjújában úgy fogalmaz:

“Az Egyesült Államokban azt láttam, hogy amikor felment a kétszeresére a benzin ára, az okos amerikaiak nagy autók helyett kisebbet, vagy hibridet vettek, és nem egyesével, hanem akár hárman mentek együtt munkába”.

A baloldali listavezető tehát azt javasolta az autósoknak, hogy vegyenek kisebb kocsit. Mindez abban az esetben is nehéz kivitelezni, ha valakinek kettő, vagy ennél több gyermeke van. Ráadásul Márki-Zay mindezt úgy mondja, hogy neki a kormányzati nagycsaládos autótámogatási program révén elég nagy gépkocsija van.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit kezdene ő az elszabadult benzinárakkal, úgy felelt:

“Vannak szokatlan, piaci alapon nehezen indokolható lépések válsághelyzetben, de tartósan végtelenül károsnak tartom, ha a piaci folyamatokba az állam felelőtlen módon akar beleavatkozni”.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje, mint köztudott, korábban a rezsicsökkentést támadta, és nem titkolja azt sem, hogy ha hatalomra kerülne, ki is vezetné, mert szerinte az emberekkel kellene a magas energiaárakat megfizettetni. Továbbá ez ösztönzően hatna rájuk a tekintetben, hogy spóroljanak.

Forrás: Pesti Srácok

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább