Belföld

Márki-Zay Péter lemond a saját frakcióról

Az ellenzék jelöltje az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót magának.
Márki-Zay Péter ugyan még mindig reménykedik, hogy a hat szövetséges párt meggondolja magát, de inkább elengedi a hetedik frakcióra vonatkozó igényét, és lezárja az ezt övező vitát – számolt be a hírről szerda reggeli cikkében a Telex.Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott:

„Őszintén remélem, hogy a pártok meggondolják magukat, de az biztos, hogy részemről ezen sem fog múlni az ellenzéki egység”

Márki-Zay ezután a lapnak megerősítette, hogy a kialakult helyzet feloldása érdekében lemond tervéről, bár hozzátette, továbbra is kitart amellett, hogy a magyar romák és más társadalmi csoportok, így

az ellenzéki pártokkal eddig azonosulni nem tudó konzervatívok képviseletéhez szükséges lenne ez a gesztus.

A „Fideszből kiábrándult, jobbközép szavazókat” szerette volna megszólítani

Márki-Zay Péter az előválasztási győzelme után állt elő az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak, sőt, azóta már az is felmerült, hogy pártot is alapítana. Valójában azonban a Pálinkás József és Gémesi György nevével fémjelzett, már bejegyzett pártokra épített volna, roma emberekkel kiegészülve.

Elsősorban a Fideszből kiábrándult, jobbközép választókat szeretné megszólítani a hódmezővásárhelyi polgármester,

ezért is tartotta volna fontosnak, hogy még a választás előtt létrejöjjön egy ilyen formáció.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább