Belföld

Márki-Zay Péter emigráns kormány felállításáról fantáziál

Márki-Zay Péter hétfőn jelentett be közösségi oldalán, hogy új pártot alapít. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje azt írta, a „civilek pártját” szeretné létrehozni azért, hogy a többi párt többé ne tudja kiszorítani a politikából a civileket és a pártonkívülieket.

A napunk.dennikn.sk-nak adott interjúban Márki-Zay Péter arról beszél, hogy a pártot – aminek még nincs neve – munkatársai szervezik és a Mindenki Magyarországa Mozgalom kiegészítésének szánja, arra az esetre, ha hasonlóan, mint az elmúlt másfél évben, a pártok arra hivatkozva próbálnának a háttérbe szorítani bennünket, hogy nem vagyunk párt – fogalmazott.

Márki-Zay Péter szerint aki most azt gondolja, más jelölttel, más programmal négy év múlva le lehet győzni a Fideszt a jelenlegi feltételek mellett, az nemcsak téved, hanem valószínűleg hazudik. Úgy folytatta, a körülmények megváltozása szükséges, „azt pedig valószínűleg nem belülről fogjuk elérni, hanem a külső körülmények változhatnak meg”.

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt korábban emigráns kormány létrehozásáról beszélt a Fidesz-kormánnyal szemben. Márki-Zay Péter szerint ez egy történelmi hasonlat volt.

Szintén a lengyeleknek volt a háború után egy londoni emigráns kormányuk. A lengyel szabadságszerető emberek tudták, hogy nem a kommunisták képviselik az igazi hazát. Nekünk hál’ istennek nem kell fizikailag elhagyni az országot, de egy hiteles alternatíva egy jobb jövőt ígér a nemzetnek, ezt kell hogy felépítsük – jelentette ki.

Hozzátette, van ehhez egy tökéletes programjuk, amihez szeretnének készíteni egy alkotmányt is, amiben sajnos az ellenzék sem tudott megállapodni, mert túl sok szempont viaskodott egymással.

(Magyar Nemzet)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább