Belföld Kiemelt

Márki-Zay: Nem fognak ránk szavazni, ha Gyurcsány neve ott szerepel a szavazólapon

Márki-Zay: Nem fognak ránk szavazni, ha Gyurcsány neve ott a szavazólapon

A hódmezővásárhelyi polgármester szerint „Gyurcsány rossz híre és kormányzati teljesítménye okán Dobrev az, aki a legkevésbé képes Orbán Viktor legyőzésére”.
Hirdetés

A Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorának adott interjút, amelyben arról beszélt: nincs kétsége, hogy Dobrev Klára személyes képességei „nagyszerűek”, ám hozzátette:

Gyurcsány Ferenc rossz híre és a kormányzati teljesítménye okán Dobrev Klára az, aki a legkevésbé képes Orbán Viktor legyőzésére”.

Mint Márki-Zay fogalmazott, Dobrev esélyeit rontja az is, hogy „a 2010 előtti kormányzat azért nagyon rossz emlékeket hagyott a magyarokban”.

Az interjúban a polgármester elmondta: ha a DK törzsszavazói bázisa aktív lesz az előválasztáson, akkor Dobrev Klára bejut a második fordulóba, ha viszont mindenki elmegy szavazni, akkor, mint fogalmazott, „konszenzusos jelöltet fogunk találni”.

Gyurcsányon múlhat minden

Márki-Zay az interjúban aláhúzta: többek között azért is kritizálja Gyurcsány nyilvános szerepvállalásait, mert „olyan sok ember van, aki ha meg fogja látni Gyurcsány Ferenc nevét a szavazólapon, akkor nem fog az ellenzékre szavazni, és lehet, hogy ezen múlik a választás”.

Az ellenzék számára Gyurcsány Ferenc a legtöbbet azzal segített már eddig is, hogy kijelentette, semmilyen közjogi pozíciót nem akar, nem fog elfogadni, nem fog betölteni”

– fogalmazott a hódmezővásárhelyi polgármester.

A teljes beszélgetést ide kattintva tekintheti meg. 

Nyitókép: MTI / Ujvári Sándor

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább