Belföld

Márki-Zay most a miskolci ellenzéki vereség kapcsán támadja Gyurcsányékat

Gyurcsány egykori kapitánya szerint pont az hozta a vereséget, hogy a helyi jelölt a DK-elnököt is bevetette kampányában.Barta Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyert az eddig baloldali fellegvárnak számító Miskolcon. Mindezt úgy, hogy a városba még Gyurcsány Ferenc, és az egész DK-s árnyékkormány is elment kampányolni Sebe-Gazdig Judit, a DK, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, a Momentum és a Velünk a Város Egyesült jelöltje mellett.

Ezzel kapcsolatban szólalt meg Márki-Zay Péter, a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje.

Talán pont ez jelenthette a legnagyobb hátrányt és hozott újbóli vereséget az ellenzék számára. Áprilisban már láthattuk, hogy Gyurcsány Ferenc személye máig rengeteg ellenzéki szavazót tart távol az urnáktól”
kezdte Facebook-bejegyzését.

Márki-Zay szerint a miskolci eredmények azt mutatják, hogy „az ellenzéki pártok és a civilek kihagyásával felállított árnyékkormány sem fog érdemi változást hozni az ellenzék és a kormány erőviszonyában”.

Gyurcsány Ferenc a napokban azt írta, hogy két választás lehetséges. Orbán vagy Dobrev. Rendkívül rossz logika. Ha ebből a két személyből választhat a lakosság, akkor sohasem fogjuk Orbán Viktort leváltani”
– összegez Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármester ezt arra alapozza, hogy Dobrev Klára az előválasztást is elvesztette, és hozzáteszi, hogy „most pedig jelöltjei buknak el sorban az időközi választáson”. Márki-Zay azzal zárja bejegyzését, hogy az árnyékkormány ötlete arra jó, hogy „megosszák az ellenzéket, újra felállítsák a centrális erőteret, és hogy a közelgő önkormányzati választások előtt a DK diktálhassa a feltételeket”.

(mandiner.hu)

vadhajtasok.hu , mandiner.hu , magyarjelen.hu, vadhajtások , 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább