Belföld

Márki-Zay hiába ajánlott alkut a kutyapártnak, önállóan indulnak

Márki-Zay Péter megkérte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, hogy ne induljanak el önállóan, ám a viccpárt kitart amellett, hogy önálló listával és jelöltekkel vágnak neki a jövő tavaszi országgyűlési választásoknak.
Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke megerősítette a HitRádió Gyújtópont című műsorában, hogy kitartanak a korábbi álláspontjuk mellett, amely szerint önállóan indulnak el a jövő áprilisi országgyűlési választásokon – írta meg az ATV.hu.

Kovács azt is elmondta, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje arra tett volna neki ígéretet, hogy igyekszik elintézni a szövetséges pártoknál, hogy egy befutó listás helyet adjanak az MKKP-nak, amelynek képviselője így a még csak virtuális, Márki-Zayt támogató hetedik ellenzéki frakcióba ülhetett volna be.

A pártelnök szerint nem véletlenül nem közösködtek az ellenzéki pártokkal eddig sem, így nemet mondott Márki-Zay kérésére.

Az MKKP-nak jelenleg 85 helyen van jelöltje. Ha a párt bejutna parlamentbe, nem fog együttműködni más pártokkal, nem köt szövetséget senkivel, hanem úgy működik majd, ahogy jelenleg az önkormányzatokban teszi.

Mint ahogy lapunk is megírta, Kovács Gergely egy korábbi interjúban úgy fogalmazott, azzal segítik a baloldali pártokat, hogy a billegő körzetekben nem indítanak jelöltet.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább