Belföld

Márki-Zay: Dobrevék hazaárulók

olvasási idő:1 perc, 14 másodperc

Dobrev szerint Márki-Zay tönkreteszi az elmúlt évek munkáját, az ellenzéki összefogást.

„Olyan határt lépett át Márki-Zay Péter, amit mindenki átléphetetlennek tartott” – üzent Dobrev Klára.

Dobrev Klára Facebookon reagált arra, hogy Márki-Zay szerint mindazok, akik Dobrev Klárát támogatják az előválasztás második fordulójában, hazaárulók.

Senki nem hazaárulózott le eddig senkit az ellenzéki összefogásban. Soha. Mert ez tönkretesz mindent, amiért évek óta közösen dolgozunk” – fogalmazott a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje.

Dobrev szerint „ez már valódi gyűlöletkampány. Jól ismerjük ezt sajnos Magyarországon”. Bejegyzésében leszögezte: „bármi áron és bárkivel szemben” össze fogja tartani az ellenzéki összefogást.

A hódmezővásárhelyi polgármester zsarolásról és hazaárulásról beszélt az ATV-nek.

Márki-Zay Pétert az ATV Híradója kérdezte arról, mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvános Dobrev Klára mögé álltak, azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk”.

Márki-Zay arról beszél, hogy ezzel a döntésükkel „nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat”. Ismert, az elmúlt napokban több politikus is bejelentette, hogy Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péter ezzel egyébként többek között Karácsony Gergely pártjának szóvivőjét, Hiller Istvánt, Gőgös Zoltánt, valamint számos másszocialista politikust, a Párbeszéd elnökségi tagját nevezte hazaárulónak.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább