Belföld

Márki-Zay: Az ellenzék győzelme nemcsak az EU-nak lenne főnyeremény

Az összes európai állampolgár számára fontos a magyar ellenzék győzelme, és az EU-n kívüli állampolgároknak is, így feltehetően a briteknek is – ezt válaszolta Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Timothy Garton Ash angol történésszel folytatott, szerda délutáni londoni beszélgetésen arra a felvetésére, miszerint a magyar baloldal győzelme főnyeremény lenne az EU számára.

Márki-Zay a beszélgetésben azt állította: Magyarországot ma már fel sem vennék az Európai Unióba a korrupció, a jogállamiság helyzete és a médiaszabadság hiánya miatt.

A Timothy Garton Ashsel folytatott beszélgetésből most további részleteket sikerült megtudnunk a lapunk birtokába került videófelvétel alapján.

Mint ismert, Márki-Zay a múlt héten eredetileg a Momentum által szervezett kampányrendezvényre utazott a brit fővárosba, először az eseményen megjelentek hozzátartozóin gúnyolódott, majd a Messiáshoz hasonlította magát.

Később kiderült, a baloldal jelöltje Londonban Bajnai Gordon volt miniszterelnökkel is találkozott, akit a Városháza-botránnyal kapcsolatban nyilvánosságra került hangfelvételen régi „harcostársa”, Gansperger Gyula baloldali üzletember úgy mutatott be, mint aki a baloldal és bizonyos külföldi csoportok között közvetít.

Gansperger úgy fogalmaz, a külföldi erők és finanszírozók embere Bajnai Gordon, ő az, aki kapcsolatot tart ezekkel az emberekkel.

Bár Márki-Zay Péter és a volt kormányfő vélhetően titokban szerették volna tartani találkozójukat, egy a Mandinernek küldött olvasói fotó után – a sajtó megkeresésére – a baloldali összefogás vezetője azt a választ adta, hogy az egyeztetésen közügyekről és általános politikai kérdésekről volt szó.

A két politikus több mint három órán át tárgyalt, így Márki-Zay kiruccanásának talán legfontosabb indoka az volt, hogy találkozhasson Bajnaival, hiszen a fórumára mindössze két órát szánt.

Forrás: Magyar Nemzet

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább