Belföld

Márki-Zay: Amerikai pénz van a kölcseys tanároknak felajánlott 1 millió forintban

Márki-Zay Péter, az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje arról beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában, hogy van amerikai pénz a Mindenki Magyarországa Mozgalom által az elbocsátott kölcseys tanároknak felajánlott fejenként egymillió forintban, írja az ATV.

Emlékeztettek, hogy Márki-Zay Péter a nyár végén már beszélt mozgalma, az MMM Amerikából érkezett pénzeiről, majd ugyanezt többször megismételte.

Hoppál Péter fideszes képviselő már fölvetette, hogy a hétvégi budapesti tanártüntetés résztvevői úgymond amerikai pénzből tiltakoztak, mire Márki-Zay Péter így fogalmazott: a tüntetésben nincs amerikai pénz.

Ugyanakkor arra a kérdésre, hogy a mozgalma által az állásukból elbocsátott tanároknak felajánlott, fejenként egy-egy millió forintban van-e amerikai pénz, Márki-Zay Péter úgy reagált: van benne amerikai pénz, erre gondolhatott Hoppál Péter.

Hozzátette: „a Mindenki Magyarországa Mozgalom költségvetése olyan, mint egy kád, amibe belefolyt összesen 2,5 milliárd forint részben tagdíjakból, részben az Action for Democracy-tól kapott pénzből. Nehéz megmondani, hogy a tanároknak felajánlott pénzből mennyi melyik forrásból származott.”

Márki-Zay Péter hangsúlyozta, hogy júniusban kaptak utoljára pénzt Amerikából, bár ő most is szeretne. Úgy véli, nem bűn Nyugatról pénzt elfogadni.

“Jogállamban, szabadságban akarnak élni, méltó, ha ezt támogatják Nyugatból is” – szögezte le. vadhajtasok ,  vadhajtások

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább