Belföld

Márki a negyedik oltás bevezetését követeli

Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökjelölt a teljes szivárványkoalícióval közösen követeli, “hogy az Orbán-kormány indítson minden eddiginél átfogóbb oltási kampányt, döntsön a negyedik oltás beadásának lehetőségéről.” – tette közzé közösségi oldalán.

Korábban Márki még úgy vélekedett a Sinopharmról, hogy „ez egyébként a népirtás kategóriája, és azt gondolom, ez az egyik legfontosabb téma, amiben elszámoltatás kell.” 

A balliberális miniszterelnök szavaihoz hozzá kell tenni, hogy 2021 májusában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta a Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását, amely jelzés volt a nemzeti szakhatóságoknak az oltóanyag biztonságosságára és hatékonyságára vonatkozóan. A szóban forgó jóváhagyás nem tett különbséget a 18 éven felüli korosztályok között, vagyis a testület az idősebbek számára is engedélyezte a vakcina használatát. Fontos hangsúlyozni továbbá, hogy az oltóanyagok hazai engedélyezéséért felelős Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szakemberei is az európai szabványok és előírások figyelembevételével látják el munkájukat, melynek során ugyanolyan pontossággal és igényességgel járnak el, mint nyugat-európai kollégáik.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább