Külföld

Marine Le Pen az Oroszország elleni szankciók eltörlését kéri

A jobboldali politikus szerint az Oroszország elleni intézkedéseknek semmi haszna, csak az európai népek szenvednek tőle. Marine Le Pen rámutatott, hogy áprilisi újraválasztása óta Emmanuel Macron semmit nem csinált, pedig ebben az időszakban kellene megalapozni az elkövetkező öt évet – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Emmanuel Macron legfőbb politikai riválisa, Marine Le Pen kifejtette véleményét az Oroszország elleni szankciókról. A jobboldali politikus a Nemzetgyűlésben tartott sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szigorításoknak semmi hasznuk. Le Pen úgy véli, annak érdekében, hogy Európában ne legyen áramszünet és gázhiány, meg kellene szüntetni a szankciókat. Az ellenzéki politikus szerint az Oroszország elleni szankciók semmiféle más célt nem szolgálnak, csak az európai népek szenvedését, beleértve a francia lakosságot.

Le Pen úgy gondolja, hogy lehetetlen nem látni, hogy a francia kormány hangzatos ígéreteivel ellentétben az orosz gazdaságot nem sikerült térdre kényszeríteni, az a híresztelésekkel szemben nem vált fizetésképtelenné. A jobboldali politikus elmondása alapján a franciák sokkal inkább áldozatul estek a szóban forgó szankcióknak, mint Oroszország.

A francia politikus hangsúlyozta, hogy Oroszország más partnerekre talált, így sikerül megkerülnie a különféle embargókat, hozzátéve, hogy a hat oroszellenes intézkedés valójában az Európai Unió sorozatos kudarca.
A jobboldali politikus szerint az Oroszország elleni valódi szankció az lett volna, hogyha lecsökken a gáz és az olaj ára, mert az pénzügyileg sokkal jobban megfojtotta volna az országot.

Marine Le Pen a francia államfőt is keményen bírálta. Rámutatott, hogy áprilisi újraválasztása óta abszolút tétlen, száz nap alatt ugyanis szinte semmit nem csinált, ami kiábrándító, mivel egy ország vezetője az első száz nap alatt szokta megalapozni a mandátumát.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább