Belföld Sport

Marco Rossi: Reális, hogy egyenes ágon jussunk ki az Eb-re

A szövetségi kapitány kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott 25 fős keretét a Szerbia elleni Eb-selejtezőre és a Csehország elleni felkészülési mérkőzésre.

Marco Rossi ezt követően újságírói kérdésekre válaszolva beszélt többek közt arról, milyen esélyei vannak a selejtezőcsoportjában jelenleg az első helyen álló magyar nemzeti együttesnek, hogy kijusson a 2024-es Európa-bajnokságra.

A mestert arról kérdezték, mi a nehezebb feladat, megküzdeni a jelenlegi szurkolói elvárásokkal a kijutást illetően, vagy kapitányi korszakának eleje, amikor még „outsiderek” voltunk, mire Rossi úgy válaszolt:

„Az igazat megvallva, a kezdet kezdetétől érzékeltem az elvárást a szurkolók részéről, ami nem mindig volt reális. Eleinte éreztem, hogy ez irreális. Most elvárják tőlünk, hogy egyenes ágon kijussunk, és ez ma már reális, főleg, ha visszagondolunk a korábbi eredményeinkre. Most megvan a lehetőség az egyenes kijutásra, és ezt szeretnénk is megvalósítani. Ez már egy olyan válogatott, olyan játékosokból áll, akik bizonyos szintet már szinte kötelezően hozhatnak.”

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább