Sport

Marco Rossi: Megerősíthetem, Dzsudzsák a görögök ellen búcsúzik

„A magyar szurkolók ma este bizonyították, nagy tisztelet van bennük, és nagyon civilizáltak, de ez engem már nem lep meg. Sok mindent láttam már a labdarúgásban, de az az atmoszféra, amit a magyar válogatott meccsein belélegzünk, különleges, egyedülálló. Ezért is lett volna szép, ha újabb csodával sikerült volna megajándékoznunk Szalai Ádámot. De úgy hiszem, ezt a meccset, ahogy a szurkolók őt megünnepelték, így is örökre magával viszi a szívében” – beszélt Marco Rossi az olaszok elleni, 2–0-ra elveszített NL-találkozóról a sajtótájékoztatóján és Szalai Ádám búcsújáról.

„Ahogy már mondtam, ilyen meccseken, ilyen szintű ellenfelekkel szemben csak úgy lehet nyerni, ha mi hibátlanul játszunk, míg az ellenfél hibázik, nem a legjobbját nyújtja. Ma sajnos nekünk voltak hibáink, és nem volt szerencsénk sem, mert Donnarumma remek napot fogott ki, nem véletlenül véd a PSG-ben” – tette hozzá, majd az első gólt megelőző hibáról is beszélt.

„A játék olvasásában lehet javulni. Az első gól előtt nem röviden kellett volna megjátszani a labdát, hanem hosszú labdával Szalai Ádámot keresni. Az első félidőben rossz volt a játékértelmezésünk. Nehéz volt kommunikálni is ebben az atmoszférában. De együtt vagyunk mindig, akkor is, ha jól játszunk, akkor is, ha nem. Mindig egyetlen felelős van a vereségért, az edző. Büszke vagyok a srácokra. Olaszország gyakran került nehéz helyzetbe ellenünk. Gratulálni kell a srácoknak az NL-ben nyújtott teljesítményért.”

A kapitány ezután a Nemzeti Sport kérdésére megerősítette korábbi értesülésünket, miszerint Dzsudzsák Balázs idén, a görögök elleni mérkőzéssel búcsúzik el a válogatottól.

„A szurkolók ma bizonyították, mennyire elismerik azokat a játékosokat, akik küzdenek a nemzeti színekért. Azt hiszem, ez lesz a görögök elleni meccsen is, mert szeretném, ha Dzsudzsák Balázs is megkapná azt az elismerést, amit Szalai Ádámhoz hasonlóan ő is megérdemel. Megerősíthetem, a görögök elleni lesz Dzsudzsák búcsúmeccse” – így Rossi, aki Szalairól még elmondta: igazi vezér, akinek nagyon sokat köszönhet a csapat, mert mindig mindent megtett a nemzeti színekért, a társakért és a válogatott sikereiért.

Rossi arról is beszélt, hogy Ádám Martinnal szerinte szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Majd viccesen azt is elmesélte, hogy a közösségi felületeit nem ő kezeli, így azt az ominózus posztot, amikor a sorsolás után megjelent a Facebook-oldalán, hogy ez egy könnyű csoport, nem ő, hanem az unokaöccse posztolta. Majd azt is hangsúlyozta, ha nem rúgják ki, akkor a 2025 végéig szóló szerződése lejártáig maradni szeretne. Ugyanis: bár magyarul leginkább csak a himnuszunkat tudja, nagyon a szívéhez nőtt az országunk.

A 108-szoros válogatott Dzsudzsák november 20-án léphet pályára ismét a magyar válogatottban a Görögország elleni felkészülési mérkőzésen, ezzel Király Gábort megelőzve egyedüli rekorderként búcsúzhat a nemzeti csapattól.

Forrás: Nemzeti Sport Online,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább