Belföld Gazdaság Kiemelt

Maradnak a családtámogatások, idén és jövőre is lesz babaváró és csok

A kormányzati ígéret szerint idén és jövőre is számolhatnak a családok azzal, hogy felveszik például a babaváró hitelt vagy a csokot.

Szombat délelőtt rendkívüli kormányinfón jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy a kormány felszabadítja a stratégiai készletek egy részét, miután karbantartás miatt leáll a Mol százhalombattai finomítója, illetve a lakosságon, a taxisokon és a mezőgazdasági erőgépeken kívül mindenkit kizárnak a 480 forintos kedvezményes tankolásból, így a céges autókat is. – írja az Index.

Az erről szóló rendelet már megjelent a Magyar Közlönyben, és hatályba is lépett. Ebben valóban az szerepel, hogy a 480 forintos garantált benzinárat kizárólag a következő járművekre tartják fönn:

– a magántulajdonú gépjárművekre;
– a mezőgazdasági erőgépekre;
– valamint a taxikra.

Kormányközeli források alapján a személygépkocsik csaknem 20 százaléka lehet céges üzemben tartású, ez közel 800 ezer járművet jelent.

Mindeközben Magyarország kormánya a hivatalos Facebook-oldalán egy rövid posztban tette közzé, hogy a háborús helyzetben amihez azonban nem nyúlnak hozzá, azok a családtámogatások.

Mint írják, a háborús helyzetben is megvédik, valamint a 2023-as költségvetésben is biztosítják a következőket:

– a babaváró támogatást és a családi adókedvezményt;
– az otthonteremtési támogatást;
– az első házasok adókedvezményét;
– a diplomás gyermekgondozási díját;

Mindez megfelel azoknak a korábbi híreknek, hogy a 2023-as költségvetés mindenekelőtt a családok költségvetése lesz.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább