Külföld

Már ötezer embert menekítettek ki az oroszok az elárasztott herszoni területekről

Elérte az ötezret a Herszon régió elárasztott területeiről evakuált emberek száma – közölte Vlagyimir Szaldo, Herszon megye orosz ellenőrzés alatt álló részének megbízott kormányzója csütörtökön Telegram-csatornáján.

„Mostanra a Herszon megye Nova Kahovhka, Oleski és Holi Prisztan városi körzetének elárasztott területeiről evakuáltak száma ötezer főre nőtt, köztük 178 gyermek és 62 mozgáskorlátozott személy van. Pillanatnyilag az összes kitelepített közül mintegy ezer ember tartózkodik ideiglenes szálláshelyeken” – írta Szaldo.

A kormányzó szerint 62 embert szállítottak kórházba a kahovkai vízerőmű pusztulása nyomán. Szaldo a nap folyamán telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a mentésről. A helyszínen a Kreml részéről Szergej Kirijenko, az elnöki hivatal vezetőjének első helyettese irányította a munkálatokat.

Vlagyimir Rogov, a több mint 70 százalékban elcsatolt Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja fotóval illusztrált Telegram-bejegyezésben közölte, hogy a kahovkai víztározó szélessége 150 méterrel csökkent.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább