Külföld

Már minden uniós államba ellátogatott Emmanuel Macron – kivéve Magyarországra

Már minden uniós államba ellátogatott Emmanuel Macron – kivéve Magyarországra

Franciaország támogatja Horvátország csatlakozását a Schengen-övezethez, a belső határellenőrzés nélküli európai térséghez – jelentette ki Emmanuel Macron csütörtökön Zágrábban, Andrej Plenkovic horvát kormányfővel folytatott megbeszélése után. Ez a hír a magyar olvasók számára egyebek mellett azért lehet érdekes, mert miután a francia államfő Horvátországot is meglátogatta, Magyarország maradt az egyetlen uniós állam, ahova nem szervezett személyes találkozót.

Azt azonban nem mondhatjuk, hogy a francia politika élvonalába tartozó szereplő nem fordult meg Budapesten mostanság. A magyar kormány nemzetközi orientációját jól példázza, hogy egy hónappal Macron horvátországi útja előtt egy neves francia politikus, mégpedig Marine Le Pen, a francia szélsőjobboldal vezéralakja járt nálunk, akit Orbán Viktor miniszterelnök személyesen fogadott.

Forrás: Magyar Hang,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább