Belföld

Már korábban is késelhetett a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja

olvasási idő:1 perc, 14 másodperc

Az ügyészség indítványozta a Deák téri kettős emberölés gyanúsítottja és társa letartóztatásának meghosszabbítását- írja a hvg.hu az ügyészség közleményére hivatkozva.

Ebben a vádhatóság emlékeztetett, hogy 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy akkor 18 éves férfi a nála lévő késsel két embert megszúrt. Az egyik földön fekvő férfit a 19 éves társa többször megrúgta, miközben egy harmadik társuk, egy szintén 19 éves férfi is végig jelen volt, ahogy az ügyészség fogalmazott, támogatólag. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette.

A közelmúltban újabb bűncselekménnyel kapcsolatban merült fel a három férfi esetleges érintettsége.

Az ügyészség közleménye szerint a halálos késelés előtt pár órával a gyanúsítottak a Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor egyik társuk elvett egy alvó férfi mellől egy hangfalat. Később szóváltás és dulakodás is kialakult közöttük, amelynek során a később is kést használó 18 éves férfi a padon ülő férfit ököllel arcon ütötte, a késsel pedig combon szúrta.

A hangfal elrablása és a bántalmazás miatt a rendőrség a két letartóztatott férfit, és a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló harmadik társukat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt, a bűncselekmény idején 18 éves férfit pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt vonták felelősségre.

Az ügyészség indítványozta, hogy a gyanúsítottak letartóztatását május 24-ig meghosszabbítsák, álláspontjuk szerint ugyanis csak így lehet kizárni a szökés, elrejtőzés, valamint az esetleges újabb szándékos bűncselekmény elkövetésének veszélyét.

A kényszerintézkedés meghosszabbításáról a nyomozási bíró várhatóan kedden dönt. (hvg.hu)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább