Sport

Már el is fogytak a jegyek a budapest Európa-liga döntőre

Már nem lehet jegyet vásárolni a május 31-i budapesti labdarúgó Európa-liga döntőre, amelyet az AS Roma és a Sevilla vív a Puskás Arénában.

 

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, az El-döntőre szóló jegyeket kizárólag az UEFA-tól lehetett igényelni.

 

„Az MLSZ-nek nincsen lehetősége jegyek értékesítésére a május 31-i UEFA El-döntő mérkőzésre, azt kizárólag az UEFA eljárása szerint lehetett megvásárolni.”

– jelezte Sipos Jenő.

 

Az UEFA, a másik két európai kupadöntővel egyidőben, már korábban elindította az El-finálé belépőjegyeinek értékesítését. Az érdeklődők április 28-ig regisztrálhattak a jegyekre az UEFA oldalán.

 

A döntőre 47 ezer belépőt értékesít az UEFA, ebből mindkét csapat számára 15-15 ezer jegyet tartanak fenn a szervezők, a fennmaradó jegyeket értékesítik sorsolás útján – az MLSZ reményei szerint ezekhez elsősorban magyarok juthatnak. Amennyiben a résztvevő csapatok nem használják fel a részükre biztosított kontingenst – bár ennek a gyakorlati valószínűsége csekély -, az elvi lehetőség megvan, hogy az UEFA kisorsolja a fennmaradó jegyeket a már korábban, határidőig regisztrált szurkolók között.

 

Ahogy az várható volt, a megadott határidőig hatalmas érdeklődés, és többszörös túljelentkezés volt a jegyek iránt. Éppen ezért, az UEFA sorsolás útján dönt arról, hogy kik juthatnak belépőhöz. Minden regisztrált szurkoló e-mailben értesítést kap arról, hogy sikeres volt-e a jelentkezése.” – hangsúlyozta az MLSZ szóvivője.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább