Belföld Külföld

Manfred Weber szerint Orbán Viktor nyitotta meg a határt az illegális migrációnak

A politikus elveszítette a kapcsolatát a valósággal

– reagált a hírre közösségi oldalán Hidvéghi Balázs.

Manfred Weber komolyan azt hiszi, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a határokat és ez okozta az illegális migrációt Európában” – szúrta ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP EP-képviselője.

Weber: Orbán Viktorról kellene beszélni

A politikus bejegyzéséhez egy videórészletet is csatolt, amelyen Manfred Weber arról beszél, hogy szerinte

„Magyarországról kellene beszélnünk, mert sajnos Orbán Viktor nyitott meg egy határt. Itt kezdődnek a valódi problémák az illegális migrációval kapcsolatban” – fogalmazott a politikus.

Manfred Wber említett kijelentéseit az alábbi videóban, német nyelven, angol felirattal nézheti vissza:

Orbán Viktor: A migránsoknak meg kell érteniük, hogy itt úgysem jöhetnek át

Manfred Weber kijelentése több okból is meglepő. Egyrészt azért, mert Orbán Viktor miniszterelnök és kormánya a migrációs válság 2015-ös kezdete óta azt az álláspontot képviseli, hogy a valódi megoldás a migrációs válságra nem az illegális migráció legalizálása.

Másrészt azért, mert

Weber kijelentésével ellentétben hazánk nem hogy nem nyitotta meg határait, éppen ellenkezőleg, a kezdetektől határkerítéssel védekezik az illegális migrációval szemben.

Teszi ezt számos korábbi, baloldali politikustól érkezett kritika ellenére is! Nem beszélve arról, hogy éppen az illegális migráció megfékezésére állította szolgálatba Orbán Viktor kormánya nemrég a Határvadász Ezredet is.

Az Európai Unió képviselőjeként ugyanakkor arról is illene tudnia Manfred Webernek, hogy az EU által hazánkkal szemben kezdeményezett jogállamisági mechanizmus mögött is éppen az Angela Merkel Németországához köthető „Willkommenskultur” következtében kialakult migrációs válság sejlik fel.

Emlékezetes, hazánk számos kritikát kapott amiatt, hogy nem engedte be az országban az illegális migránsokat, míg Európa számos országa megtette azt olyan mértékben, hogy néhány év után már azt követelték, hogy az emiatt kialakult gazdasági és kulturális terhek enyhítésére egyfajta kötelező elosztási kvóta keretében minden EU-s tagállam vegye ki a részét az Európába települt migránsok átvételéből, amely nyomásnak hazánk azóta sem engedett.

Így csupán már csak egy kérdés maradt: honnan vehette, és mire alapozza tehát Manfred Weber a fenti videóban elhangzott kijelentéseit?

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább