Külföld

Majomhimlő terjed az angol melegek között

Ez a nyugat-afrikai változata a majomhimlőnek, amely enyhébb, mint a közép-afrikai.

Ritka vírusos betegség terjed Londonban. A brit egészségügyi hatóság arra kéri a meleg férfiakat, hogy figyeljenek a szokatlan kiütésekre, különösen a nemi szervek területén.

Négy új majomhimlős esetet regisztráltak az Egyesült Királyságban, Londonban. Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége (UKHSA) hétfőn közölte, hogy nincs ismert kapcsolat a többi nemrégiben felfedezett esettel. Az esetek száma összesen hétre nőtt.

A hatóság kifejtette, hogy a mostani londoni négy esetben olyan férfiakról van most szó, akik más férfiakkal szexuális kapcsolatban álltak. Nem utaztak olyan országokba, ahol a betegség endémiás. A négy fertőzés közötti összefüggés megállapítása még folyamatban van. Ez a nyugat-afrikai változata a majomhimlőnek, amely enyhébb, mint a közép-afrikai.

Az UKHSA szerint a ritka vírusos betegség általában csak enyhe tüneteket okoz, de súlyos lefolyású is lehet. Csak a tünetmentes, szorosan érintkező betegek fertőzőek. A hatóság alacsonyra becsüli a lakosságot érintő kockázatot. A tünetek közé tartozik a bőrkiütés, amely először az arcon jelenik meg, majd főleg a kezet és a lábat érinti.

Az UKHSA két másik esetet erősített meg a hétvégén. Kezdetben nem volt világos, hol fertőződött meg a két beteg. Egy másik esetet már május elején jelentettek. Akkor azt mondták, hogy a beteg valószínűleg Nigériában fertőződött meg, onnan vitte a királyságba.

A meleg férfiakat arra kérték, hogy figyeljenek minden szokatlan kiütésre vagy sérülésre a testükön, különösen a nemi szervek területén.

 

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább