Belföld

Magyarország sem katonát, sem fegyvert, sem pénzt nem ad a NATO ukrajnai missziójába

Magyarország sem katonát, sem fegyvert, sem pénzt nem ad a NATO ukrajnai missziójába, azonban nem is blokkolja azt – erősítette meg a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött csütörtöki videójában.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a NATO honvédelmi minisztereinek brüsszeli találkozójára indulását megelőzően a repülőtérről jelentkezve azt hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerdai, történelmi megállapodása értelmében Magyarország kimarad az Ukrajna támogatására tervezett koordinációs NATO misszióból, hiszen garanciát kapott a NATO főtitkárától arra, hogy ebben nem kell részt vennie.

A tárcavezető ugyanakkor leszögezte, hogy a többi szövetséges számára lehetővé teszi, hogy „elhatározásukat végrehajtsák”.

Magyarország a NATO elkötelezett, lojális és megbízható szövetségese,

„Ukrajnába azonban nem megyünk”

– hangsúlyozta a miniszter.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzáfűzte, hogy a kormány számára a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és Brüsszelben is azokat az elveket fogja képviselni, hogy „Magyarország kimarad, de jó szövetséges”.

„A békéhez erő kell, folytatjuk a munkát”

– hangoztatta a tárcavezető.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább