Sport

Magyarország második az öttusa Eb éremtáblázatán

A páros vegyes váltóval befejeződött a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság. A Réti Kamilla, Tamás József kettős a kilencedik lett. A magyarok az éremtáblán összesítésben a második helyen végeztek a britek mögött.

 

A hétfői záró napon tíz duó állt rajthoz. A Réti Kamilla, Tamás József kettős vívásban 23 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyen végeztek a németek mögött. Utóbbiak a második szám előtt kiszálltak a versenyből, mert a melegítő területen Janine Kohlmann kézsérülést szenvedett.

 

A lovaglás azonban rosszul sikerült a mieinknek, a lehetséges 300-ból csak 261 pontot szereztek, előbb Réti lova vert le egy akadályt, majd Tamásnak is volt akadályverése, és két kitörése. A bónuszvívásban nem szereztek pluszpontot, ekkor az ötödik helyen álltak. Az úszás után sem rontottak ezen, ám a kombinált számban sok időt töltöttek az állásban, emiatt visszacsúsztak a mezőny végére. A hazai kettős a lövészetes futásban 13:49.27 perccel a kilencedik eredményt érte el.

 

MTI

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább