Sport

Magyar junior párbajtőr és kard sikerek

MAGYAR JUNIOR PÁRBAJTŐR ÉS KARD SIKEREK KÉT VILÁGKUPAVERSENYEN

Kovács Gergely arany- és Hamilton-Meike Jonathan bronzérme után Muhari Eszter is dobogóra állhatott a junior párbajtőrözők udinei világkupaversenyén.
A junior párbajtőrözők az olaszországi Udinében rendezett világkupaversennyel kezdték meg az évet. Szombaton a fiúk léptek pástra, és a magyar siker sem maradt el.

A Vasast erősítő Hamilton-Meike Jonathan és a székesfehérvári Honvéd Szondi György SE-ben vívó Kovács Gergely is bravúrosan jutott be a legjobb négy közé, ahol Hamilton-Meike a svájci Sven Vineis ellen kikapott (11:15), így bronzérmes lett, Kovács viszont az orosz Kiril Onyiscsukot legyőzte (15:12), és készülhetett a döntőre. A 18 éves magyar fiatal a fináléban is remekelt, és a Vineis elleni 15:8-as sikerrel kiérdemelte a győztesnek járó trófeát.

„Nehezen indult a nap, de utána asszóról asszóra egyre inkább belejöttem. A végén pedig kifejezetten élveztem a vívást, és nagyon örülök az aranyéremnek” – mondta Kovács a hazai szövetség honlapjának.

Vasárnap a lányok között négy magyar jutott el a nyolcaddöntőig. Gachályi Gréta és Balogh Bella számára ott ért véget a viadal, Salamon Rékát a negyeddöntőben állították meg. Muhari Eszter viszont egészen az elődöntőig masírozott, és ott nagy csatában, 15:13-ra kapott ki az orosz Polina Hajertgyinova ellen. A Budapesti Honvéd kiválósága ezzel a magyar küldöttség harmadik érmét szerezte Udinében – bronzot. Az orosz házidöntőben végül Iana Bekmurzova bizonyult jobbnak.

A magyar vívóutánpótlás remek hétvégét zárt. A kardozók budapesti junior-világkupaversenyén Battai Sugár Katinka arany-, Szűcs Luca ezüst-, Petrucz Mirkó bronzérmet nyert.

Forrás: utanpotlassport.hu, Magyar Sikerek Facebook oldal,
Fotó: hunfencing.hu
Fotón: Battai Sugár (jobbra) Budapesten is junior-világkupát nyert a Szűcs Anna elleni döntőben.
2022.01.09.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább