Külföld

Magyar győzelem született a fagylaltkészítő világbajnokságon

Magyar győzelem született a fagylaltkészítő világbajnokságon

Fazekas Ádám budapesti cukrász nyerte a maratoni, 12 órás döntőt hozó fagylaltkészítő világbajnokságot, melyen a világ tizennyolc országának harminckét gelatokészítője vett részt – írja a Napi.hu a világ egyik legnagyobb fagylaltgépeit gyártó cége, az olasz Carpigiani közleménye alapján.

A Festival World Masters Final címen futó verseny egyik társszervezője a Gelato, a másik a Sigep – Italian Exhibition Group kiállításszervező volt.

 magyar cukrász győztes fagylaltja a Frutta di Pistacchió nevet viseli, a pisztáciakrémre alapul, amit az alkotó tonkababbal és málnával egészített ki.

Fazekas Ádám a fővárosi Fazekas cukrászda vezető cukrásza. Pályája 2018-tól ível felfelé, ekkor ugyanis megnyerte a fagylaltkészítők magyarországi versenyét. A következő évben első helyen végzett a Gelato Festival Next Generation versenyen, ahol a 16 legjobb 30 év alatti mesterrel szemben mérte össze tudását.

Végül az Európában rendezett szuperdöntőben győzött, ahol a világ legjobb gelatokészítői találkoztak.

Forrás: Index,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább