Belföld

Magyar György: politikai duma a feles alkotmányozás ötlete

A Márki-Zay Péter által is támogatott feles alkotmányozás az ügyvéd szerint a jogállamiság megtiprása.
Az ATV Csatt című műsorának hétfői adásában Magyar György ügyvéd, Futó Barnabás ügyvéd, Kende Péter ügyvéd és Kiszelly Zoltán politológus vendégeskedett.

A műsorban többek között szóba került az a baloldali kampányígéret, mely szerint akár feles többséggel is lehet alkotmányozni. Ez az ígéret központi helyet foglalt el Dobrev Klára kampányában, és Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje is többször kiállt a feles többséggel történő alkotmányozás mellett.

Ha nincs kétharmad, akkor csak politikai duma

Ezzel kapcsolatban az előválasztás lebonyolító Civil Választási Bizottság elnöke, Magyar György úgy fogalmazott: “Politikai duma és a jog világa – semmi közük egymáshoz”.

Magyar György szerint a politikusnak olyanokat kell mondania, ami a választóknak tetszik. Hozzátette ugyanakkor, hogy egy jogásznak azt kell mondania: “Tessék kétharmaddal nyerni. És ha tetszett nyerni kétharmaddal, nincsenek jogi problémák”.

Az ügyvéd hozzátette: akárki is beszél baloldalon feles alkotmányozásról, az nem lesz jogilag megalapozott. „Mi, akik a jogállamért ordítunk rendszerszerűen, nem tiporhatjuk a jogállamot” – zárta gondolatmenetét Magyar György.

Forrás: Mandiner

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább