Sport

Magyar Európa-bajnoki cím született erőemelésben, világcsúccsal

Enahoro Asein személyében magyar Európa-bajnokot avattak az erőemelők 83 kilogrammos kategóriájában az észtországi Tartuban zajló kontinensbajnokságon – tudatta hírlevelében a hazai sportági szövetség szerdán.

A nigériai születésű versenyző – saját rekordját megjavítva – 380 kilogrammos világcsúccsal nemcsak a fogásnemi aranyérmet érdemelte ki felhúzásban, hanem 812,5 kilós teljesítménnyel az összetett Eb-aranyat is megszerezte. Ilyenre legutóbb 19 évvel ezelőtt volt példa, akkor Árvai István a csehországi Nymburkban győzött.

Asein korábbi, 370,5 kilogrammos csúcsát az idei máltai világbajnokságon állította fel. A klasszis erőemelő a 380 kilogrammos felhúzása mellett 277,5 kilóval guggolt és 155 kilogrammal zárta a fekvenyomást.

„Régóta vártunk erre a győzelemre. Enahoro Asein kivételes tehetség, és nagyon eltökélt. Fantasztikus mennyiségű edzésmunkát tud végezni. Tartuban is nagyot versenyzett, ezzel ismét bizonyította, hogy megkérdőjelezhetetlenül ő a világ legjobbja felhúzásban. Sikersorozata az egész sportágnak erőt adhat itthon” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A szombatig tartó tartui Eb-n nyolcfős magyar válogatott szerepel.

Forrás: M4Sport,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább