Külföld

Magasrangú amerikai delegáció érkezett Tajvanra a választások után

„Nagy jelentőséggel bír az amerikai delegáció tajvani elnökválasztások utáni látogatása Tajpejbe” – közölte Caj Jing-ven leköszönő tajvani elnök hétfőn.

A szombati elnökválasztáson a tajvani szuverenitás támogatójának számító kormánypárt, a Demokratikus Haladó Párt (DPP) jelöltje, Laj Csing-tö jelenlegi alelnök győzött a szavazatok 40,1 százalékával, 71,9 százalékos részvételi arány mellett. Május 20-án iktatják be hivatalába.

A tajvani elnöki hivatalban tartott hétfői megbeszélésen Caj hangsúlyozta: az amerikai delegáció látogatása nem csupán az Egyesült Államok teljeskörű támogatását demonstrálja, hanem bizonyíték Tajpej és Washington közötti szoros és sziklaszilárd kapcsolatra is – áll az elnöki hivatal által kiadott közleményben.

Az Egyesült Államok diplomáciai képviseletének közlése szerint az amerikai delegáció vasárnap érkezett meg a tajvani fővárosba.

Stephen J. Hadley volt nemzetbiztonsági tanácsadó kijelentette: a delegáció tajvani látogatásának célja az Egyesült Államok Tajvan iránti sziklaszilárd, elvi és kétpárti elkötelezettségének megerősítése az új kormánnyal.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább