Belföld

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Miután Irán szombat éjszaka dróntámadást indított Izrael ellen, Magyarországon magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget. A magasabb fokozat többek közt szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek, továbbá beletartozik az intenzívebb titkosszolgálati információcsere és a rendőri jelenlét is a közterületeken.

A Védelmi Tanács ülése után a terrorkészültség magasabb fokozatát rendelték el Magyarországon.

A magasabb fokozat szigorúbb védelmet jelent a kiemelt létesítményeknek, valamint az állami vezetőknek, továbbá beletartozik az intenzívebb titkosszolgálati információcsere és megerősített rendőri jelenlét is a közterületeken, a rendezvényeken, valamint a zsidó felekezethez tartozó intézményeknél.

Megemelték a biztonsági szintjét az ország védett vezetőinek is, és kiemelt védelmet kapnak a stratégiai jelentőségű objektumok is.

Az állampolgárok annyiban érzékelhetik a változást, hogy fegyveres járőrökkel találkozhatnak a közterületeken. A védekezésbe a Magyar Honvédség is bekapcsolódhat majd.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább