Külföld

Macron: Maximális nyomást kell gyakorolni Putyinra

A francia elnök szerint „Oroszország egyre inkább elszigetelt”.

 

Felszólította szerdán Emmanuel Macron francia elnök a nemzetközi közösséget, hogy gyakoroljon maximális nyomást Vlagyimir Putyin orosz elnökre, aki reggel közölte, hogy kész arzenálja „minden eszközét” bevetni a Nyugat ellen.

 

„Mélységesen sajnálom Putyin elnök választását, hogy belerángatja országát, különösen a fiatalokat a háborúba a tartalékosok mozgósításával” – tette hozzá a francia elnök újságírók előtt New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésének szünetében.

 

„Maximális nyomást kell gyakorolnunk Putyin elnökre, hogy véget vessen ennek a háborúnak, amelynek semmi értelme”

– tette hozzá.

 

„Oroszország egyre inkább elszigetelt”

 

„Ezek a döntések ellentétesek a történelem irányával, Oroszország és természetesen a nemzetközi közösség érdekeivel, és még jobban elszigetelik Oroszországot a nemzetek között” – szögezte le a francia elnök.

 

Emmanuel Macron üdvözölte, hogy Kína és India is tűzszünetet sürgetett Ukrajnában. „Oroszország egyre inkább elszigetelt, és olyan háborút folytat, amelyet csak egyedül ő akar, és amely törvénytelen és illegitim” – szögezte le.

 

(Mandiner)

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább