Külföld

Macron és Sunak új alapokra kívánja helyezni a francia-brit viszonyt

Emmanuel Macron francia államfő és Rushi Sunak brit miniszterelnök új alapokra kívánja helyezni a francia-brit viszonyt „új ambícióval” a Brexitet követő feszültségekkel teli időszak után.

A két ország közötti viszony rendezésének első megállapodása az illegális bevándorlás elleni küzdelmet érinti, de részleteket nem mondtak még, hogy ez pontosan mit is takarna. Főleg annak tekintetében érdekes ez a kijelentés, hogy Macron alapvetően mindig is bevándorláspárti politikát folytatott. Mondjuk a Nyugat már javasolt olyan intézkedést az illegális migráció megszüntetésére, hogy szimplán legyen legális és ezzel megszüntetik az illegális bevándorlást… Lehet itt is erre számíthatunk.

„Ez az egymásra találás, az újbóli kapcsolatfelvétel, egy új kezdet pillanata. Egy új ambíció csúcstalálkozója” – fogalmazott a francia köztársasági elnök brit kollegájával közösen tartott sajtótájékoztatóján pénteken Párizsban, a két ország közötti első csúcstalálkozón 2018 óta.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább