Külföld

Macron a zavargások idejére lekapcsolná a közösségi médiát

„Ez egy valódi vita, amelyet hideg fejjel kell lefolytatnunk” – jelentette ki a francia elnök egy polgármestereknek tartott egyeztetésen.

Emmanuel Macron francia elnök azon kijelentése erős visszatetszést váltott ki,  hogy leállítaná a zavargások idejére a közösségi médiát. A politikus úgy véli, ezzel megakadályozná az erőszak terjedését – írta a Guardian.

Az Élysée tisztségviselői és a kormány miniszterei szerdán úgy reagáltak, hogy az elnök nem „általános áramszünettel”, hanem a platformok „alkalmi és ideiglenes” felfüggesztésével fenyegetőzött.

Az elnök azután tette ezeket a kijelentéseket, miután elhangzott, hogy a miniszterek a közösségi médiát, például a Snapchatet és a TikTokot használó fiatalokat vádolták a zavargások és erőszak szervezéséért és ösztönzéséért, azt követően, hogy a múlt héten egy Párizs külvárosában egy rendőrségi közúti ellenőrzés során agyonlőttek egy tinédzsert.

„Nem szabad a pillanat hevében cselekednünk”

Át kell gondolnunk, hogy használják a fiatalok a közösségi hálózatokat, a családban, az iskolában, milyen tilalmaknak kell lenniük… és ha a dolgok kicsúsznak a kezünkből, akkor lehet, hogy szabályozni kell őket, esetleg vágni – mondta Macron kedden egy több mint 250 polgármester részvételével tartott találkozón, akiknek településeit érintette az erőszak.

„Mindenekelőtt nem szabad ezt a pillanat hevében cselekednünk, és örülök, hogy nem kellett. De úgy gondolom, hogy  ez egy valódi vita, amelyet hideg fejjel kell lefolytatnunk”  – hangzott el az egyeztetésen, amelynek felvétele a BFM televízió birtokába került.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább