Belföld Kiemelt

Ma egy BLM-szobrot állítanak Ferencvárosban

olvasási idő:48 másodperc

Provokáció…

Mindannyian emlékszünk még, hogy tavaly nyáron radikális baloldali tüntetők, antifák és Black Lives Matter-mozgalmárok milyen pusztítást végeztek az Egyesült Államokban. Volt minden:

zavargás, rongálás, gyilkolás, gyújtogatás, kifosztás, zaklatás, szobordöntögetés.

A megmozdulások hatása Európában is érződött, Nagy-Britanniában, Franciaországban és Belgiumban is. Szobrok tucatjait rongálták meg, döntötték le vagy távolították el.

A becslések szerint Amerikában a zavargások tavaly május 26-a és június 8-a között 1–2 milliárd dollárnyi kárt okoztak.
Erre ráhangolódva a Baranyi Krisztina által vezetett IX. kerületben született meg az a zseniális ötlet, hogy szobrot állítanak a BLM tiszteletére.
Az alkotást a Klinikák metróállomástól tíz perc sétára található Ferenc téren helyezik el, és két hétig lesz kiállítva.

Az április 1-jétől kiállítani tervezett emlékmű az amerikai szabadságszobrot ábrázolja a BLM-aktivisták térdelő pozíciójában, az egyik kezét ököllel az égnek emelve, a másikban pedig egy könyvet tartva, amelynek borítóján a mozgalom neve áll. Mindenre gondoltak, így a szobrot az LMBTQ-mozgalomra utaló szivárványszínre festették.(888)

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább