Külföld

Luxusszállodákban helyezik majd el a migránsokat – Anglia

Luxusszállodákban helyezik majd el a migránsokat – Anglia

Kiszivárgott információk szerint az Egyesült Királyságba a La Manche csatornán keresztül érkező migránsokat négycsillagos hotelekben szállásolják el, ami éjszakánkét akár 125 fontba is kerül a brit adófizetőknek.

A The Sun című lap birtokába került kiszivárgott adatok szerint az Egyesült Királyságba illegálisan belépő migránsokat gyakran három- és négycsillagos szállodákban helyezik el, ami éjszakánkét akár 125 fontba is kerül a brit adófizetőknek, hívja fel rá a figyelmet a Sputnik News.

– Egy olyan időszakban, amikor sok brit számára nehézséget okoz, hogy felfűtse otthonát vagy ételt tegyen az asztalra, mélységesen felháborító, hogy azok, akik illegálisan lépnek be az országba, három- vagy négycsillagos szállodában laknak – idézi a The Sun Tom Hunt konzervatív parlamenti képviselő szavait.

2021-ben megháromszorozódott a La Manche csatornán keresztül az országba érkező illegális migránsok száma,  legalább 28 431-en értek partot a brit szigeten.

A belügyminisztérium szóvivője az értesülésre reagálva azt mondta, hogy csak a legvégső esetben biztosítanak szállodai szobákat a migránsok számára, mivel azonban rengeteg embert kell elhelyezni, ezért erre is szükség van. Hozzátette, dolgoznak azon, hogy ennek a gyakorlatnak véget vessenek.

Forrás: V4NA, Magyar Fórum,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább