Külföld

LMBTQ muszlimok iránti érzékenyítés Brandenburgban

A tartományi rendőrség segít, de rendszeresek a fenyegetések…

Január óta Brandenburg tartomány rendőrsége hivatalosan is támogatja a berlini liberális Ibn-Rushd-Goethe mecset “A szerelem halal” elnevezésű elfogadásról szóló érzékenyítő kampányát.

A megfogalmazott céljuk az, hogy Brandenburgban minden ember biztonságban és félelem nélkül élhesse az életét – anélkül, hogy el kellene rejtenie vallási, szexuális vagy nemi identitását. Ez különösen igaz a muszlim LMBTQ közösségre, amelynek gyakran kell szembenéznie súlyos ellenségeskedéssel . A berlini kampány 2021 májusa óta az LMBTQ muszlimok iránti nagyobb elfogadására érzékenyít.

“A szerelem minden, és a szerelem halal” – magyarázta az együttműködésről Marco Klingberg, a brandenburgi rendőrség LMBTI-kapcsolattartója.

(Nem, nem halál, hanem halal mely fogalom az arab nyelvből származik és “megengedett”-et, “tisztá”-t jelent.)

“Az iszlám és sokszínűség kapcsolatáról szóló kampánya fontos jelzést küld az egymással való nyílt és tiszteletteljes interakcióra. A megkülönböztetés, a kirekesztés és az erőszak nem elfogadható. A brandenburgi muszlim LMBTQ közösség tagjai bizalommal fordulhatnak a brandenburgi rendőrséghez, ahol támogatást is találnak.”

A kampány kezdete óta az Ibn Rushd Goethe mecset jóval több mint 100 vandalizmusra, sértegetésre és halálos fenyegetésre vonatkozó panaszt nyújtott be a rendőrségen.

“A számos pozitív visszajelzés mellett sajnos meg kellett tapasztalnunk, hogy egyes radikálisok teljesen elhagyják a szabad demokratikus alaprend talaját, és nyíltan gyilkosságra szólítanak fel” – mondta Seyran Ateş mecsetalapító. “Nem bántunk senkit, amikor azt mondjuk: muszlimként nekem is szabad homoszexuálisnak lennem. Néhány más muszlim számára ez azonban elég ok arra, hogy  erőszakkal fenyegessék ezeket az embereket. Ezért még fontosabb, hogy a rendőrség egyértelműen és láthatóan védje a muszlim LMBTQ közösséghez tartozó embereket.

A kampány öt különböző motívuma a liebe-ist-halal.de weboldalon tekinthető meg.

 

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább