Külföld

LMBTQ közlekedési lámpák lettek Braunschweigben

Azonos nemű párokat ábrázoló jelképekkel szerelték fel hétfőn a braunschweigi vár előtti gyalogos jelzőlámpák zöld jelzéseit.

Összesen nyolc új lámpát szereltek fel, amelyeken négy leszbikus és négy meleg pár látható, kis szívvel.

„Braunschweig kozmopolita város” – jelentette ki Braunschweig polgármestere, dr. Thorsten Kornblum (baloldal) az akcióról. “Ezt ma már a közlekedési lámpákon látható azonos nemű  párok is szimbolizálják városunk központjában, frekventált helyeken. Ezek jelek a nagyobb toleranciára, nyitottságra és az azonos neműek szeretetének elfogadására, és kiállnak a színes, sokszínű és egyenlő társadalom mellett. , függetlenül az egyéni szexuális irányultságtól.”

Az LMBTQ közlekedési lámpákra vonatkozó kezdeményezés a városi kerületi tanácstól származik. A braunschweigi közlekedési hivatal kezdetben betiltotta őket, mivel szerintük veszélyt jelentenek a gyalogosokra. A tiltakozások  után azonban sikerült kompromisszumot találni:  a piros jelzéseknél továbbra is a vonatkozó irányelveknek megfelelő szimbólumképek maradnak.

A “meleg közlekedési lámpák” ötlete egy ausztriai kezdeményezésre nyúlik vissza: a 2015-ös Eurovíziós Dalfesztiválra készülve Bécsben telepítették az első ilyen fényjelző rendszereket . Ezt felkapta a világsajtó, ami arra késztette Bécset, hogy folytassa az akciót. Az ötletet azóta Németország mellett  Európa és pl. Ausztrália több városa is átvette .

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább