Kiemelt Külföld

LMBTQ közlekedési lámpák Bielefeldben is

Saarbrückenben is érzékenyítenek…

Szerda óta a bielefeldi Jahnplatzon is láthatók az LMBTQ érzékenyítő,  úgynevezett diverzitásjelző közlekedési lámpák.

Tizennégy helyen a szabványos, megszokott szimbólumok helyett most meleg és leszbikus párok világítanak piros és zöld színben.

Az intézkedés célja, hogy a közvélemény jobban megismerje az LMBTQ kérdéseket – közölte a városvezetés. Az óvároson átmenő Bahnhofstrase, valamint a nagy gyalogosforgalom miatt a Jahnplatz különösen alkalmas erre.

Az átalakítás körülbelül 950 euróba került. Bielefeldben 2020 óta már vannak diverzitásjelző közlekedési lámpák, a Bahnhofstrasse és a Feilenstrasse kereszteződésében. Ezeket bővitették most. És fogják is még. Idő kérdése, és csak ilyenek lesznek.

Az első azonosnemű, melegpárokat ábrázoló közlekedési lámpákat 2015-ben telepítették Bécsben, az Eurovíziós Dalfesztivál előtt. Az ötletet azóta Németország, Európa, sőt Ausztrália több városa is átvette, és természetes Bécsben is egyre több ilyen van.

Budapesten még nincs ilyen.

A hónap elején Saarbrückenben is üzembe helyeztek ilyen, azonosnemű párokat ábrázoló közlekedési lámpákat. A polgármester több mint 2000 negatív kommentet kapott a közösségi oldalán, de az LMBTQ érzékenyítő ábrák maradtak.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább