Belföld

LMBTQ, gender, migráció… – íme Magyar Péter erzsébetvárosi polgármesterjelöltje

Újabb két budapesti polgármesterjelöltjéről adott hírt a Tisza Párt, a korábban bejelentett Balogh Balázs után a VII. kerületben a Színes Erzsébetváros elnökét, Lajos Bélát, míg a XI. kerületben Orbán István Árpádot indítják Magyar Péterék, írta a Telex.

Lajos Béla egy civil szervezet, a Színes Erzsébetváros Egyesület elnökeként még 2023 decemberében közölte, hogy önálló polgármesterjelöltet indítanak a 2024-es önkormányzati választáson, emellett mind a tíz helyi választókerületben saját jelöltjük lesz.

Lajos Béla akkor azt mondta, hogy a kerület jelenlegi vezetésének örülnie kellene, hogy a civileknek van saját „arcélük”. A Niedermüller Péter-féle kerületvezetéssel az egyesületnek vegyes a kapcsolata: próbáltak konstruktívnak lenni, de szerintük vannak ügyek, amikben a kerület „nem tudta felvenni a tempót”. Ezek miatt voltak súrlódásaik is az elmúlt években, több akciójuk gerillaként valósult meg. Abban bíznak, hogy a jövőben komolyan fogják őket venni, mert jelenleg nem ezt tapasztalják. Az országosan szervezett pártoktól függetlenül indulnak, és nem is terveznek együttműködni semelyik politikai párttal – jelentette ki akkor kérdésünkre Lajos Béla, ez azóta ezek szerint megváltozott.

Magyar Péter országjárása szerdai állomásán, Sümegen beszélt arról, hogy nemcsak az EP-választáson, de az önkormányzati választáson is el akarnak indulni, és fővárosi listát is fognak állítani. Azt mondta, már nincs elég idejük ahhoz, hogy saját főpolgármester-jelöltet indítsanak, listájuk viszont lesz, amihez legalább három fővárosi polgármesterjelöltre van szükségük, ezek szerint ez a feltétel most teljesült.

Lajos Béci egy „színes” jelölt…

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább