Külföld

Litván elnök: fontolóra kell venni a fehérorosz határszakaszok lezárását

Litvánia szerint meg kell fontolni a Fehéroroszországgal közös határok lezárását, amit azonban Lengyelországgal és Lettországgal együtt kellene megtenni – jelentette ki Gitanas Nauseda litván elnök csütörtökön az északkelet-lengyelországi Suwalkiban, a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel tartott közös sajtóértekezleten.

Nauseda szerint a Fehéroroszországba telepített orosz Wagner-zsoldosok „nagy kísértést jelenthetnek” Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezetőnek és Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy NATO-tagállamokkal szembeni provokációkhoz használják fel őket.

„Fontolgatjuk a Fehéroroszországgal közös határ lezárását, ezt azonban Lengyelországgal és Lettországgal koordinálva kellene megtennünk” – tette hozzá.

Mateusz Morawiecki „rendkívül veszélyesnek” nevezte a Wagner-csoportot. A zsoldos alakulatokat destabilizálás céljából a NATO keleti szárnyára irányítják át – fogalmazott a lengyel miniszterelnök.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább