Belföld

Lezárták a testőrök Magyar Péter kocsiját a debreceni vonalon

A baloldali politikust nem lehetett zavarni, miközben beszédet tanult.

Magyar Péter és pártja több európai parlamenti képviselőjelöltje vonaton utaztak a debreceni tüntetésükre. Egy egész vasúti kocsit elfoglaltak, sőt azt lényegében le is zárták a baloldali politikust védő testőrök – számolt be a 444. A lap szerint a vasúti kocsi elején és végén biztonsági emberek álltak, akik ellenőrizték az áthaladó utasokat és jegyeiket, és csak egyesével engedték át őket.

Még Magyar Péter egyik szimpatizánsát is visszafordították, mondván: „Péter beszédet tanul.”

– Abban az esetben zárható le így helyiség, páholy vagy bármi más, ha erre valaki külön előzetes engedélyt kért és fizetett érte – tájékoztatta a Magyar Nemzetet megkeresésünkre egy név nélkül nyilatkozó biztonsági szakértő.

A MÁV szabályai szerint lehetőség van arra, hogy nagyobb csoportok különkocsit béreljenek az utazásra. Egyedi megrendelésre a vasút vállalja különkocsik közlekedtetését a menetrend szerint közlekedő vonataiba besorozva, belföldi és nemzetközi viszonylatokban egyaránt. A különkocsi közlekedtetését legalább 21 nappal a tervezett indulás előtt írásban kell megrendelni. A különkocsi közlekedtetésére a vasút egyedi árajánlatot készít, melynek elfogadása esetén a megrendelővel szolgáltatási szerződést köt. A szerződés tartalmazza a közlekedés lebonyolításának részletes feltételeit, a szolgáltatás díját, valamint a fizetési és lemondási feltételeket. A különvonat vagy különkocsi az út során a megrendelő kizárólagos használatára áll.

Lapunk kérdéseivel megkereste a vasúttársaságot, hogy megtudjuk: a szabályoknak megfelelően történt-e Magyar Péter utazása, illetve hogy a testőrei akadályozták az utasokat. A MÁV-hoz nem érkezett a megkeresésben foglaltakkal összefüggő panasz vagy bejelentés – tájékoztatta lapunkat a társaság.

Forrás: Magyar Nemzet,

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább