Sport

Lewis Hamilton szivárványos sisakban áll rajthoz Katarban

Az emberi jogok miatt…

Miután felszólította a Forma-1-et, hogy vegye komolyan a szerepét az emberi jogokkal kapcsolatos küzdelemben a verseny rendező országokban, Hamilton bemutatta a különleges, a katari futamra készült sisakját.

Lewis Hamilton gyakran hangoztatja az emberi jogokkal kapcsolatos aggodalmait, hogy nem egyformán foglalkozik az összes országgal, ahol versenyzik a Forma-1.

Erre reagálva a csütörtöki sajtónapon felszólította a Forma-1-et, hogy vegye figyelembe a versenyt rendező országok kétes ügyeit, és ne hunyjon szemet az emberi jogokkal kapcsolatos problémáikon annak érdekében, hogy egy felelősségre vonás esetén ne kelljen magyarázkodnia az F1-nek.

Hamilton azt is hozzátette, hogy ő, mint versenyző egyedül csak annyit tud tenni, hogy felhívja a problémákra az emberek figyelmét, hogy azok nagyobb figyelmet kapjanak.

Az F1 első Katari Nagydíján pedig Hamilton úgy döntött, hogy a sisakját szivárványszínekbe öltözteti, hogy felhívja a világ figyelmét arra, hogy Katarban akár még most is kiszabhatnak börtönbüntetést, vagy az iszlám jog értelmében akár ki is végezhetik azokat, akik felvállalják a homoszexualitásukat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább