Kiemelt Külföld

Leveszi kínálatából auschwitzi rabruhára emlékeztető darabját az Armani

Sírógörcsöt kapott a dédmama…

Az olasz divatház nemrég koncentrációs tábort idéző darabot jelentett meg kínálatában. Ezt most a StandWithUs pro-Izrael szervezet nyomására távolította el – írja az Algemeiner-re hivatkozva a mandiner.

Sikeresen gyakorolt nyomást a StandWithUs társalapító-ügyvezetője az olasz divatházra.

Roz Rothstein, a StandWithUs társalapító-ügyvezetője április 4-én közölt képet az ominózus ruhadarabról Twitter-oldalán. Felszólította a neves divatházat, hogy kérjenek bocsánatot és távolítsák el a darabot a kínálatból. „Borzasztó ezt látni bárkinek, akinek fontos a holokauszt emléke, vagy azoknak, akinek személyes emléke van a náci koncentrációs tábor egyenruháiról, amelyeket a rabok voltak kénytelenek voltak viselni. Georgio Armaninak át kell gondolnia és kivonnia ezt az érzéketlen darabot” – írja a StandWithUs posztjában.

Mi az a StandWithUs?

Egy amerikai Izrael-párti érdekképviseleti szervezet. Az izraeli kormánnyal szoros együttműködésről ismert szervezet az oktatásra összpontosít, és aktív az amerikai egyetemeken.

Az Armani válasza:

Az Armani bejelentette, hogy leveszik a kabátot kínálatukból és a cég Instagram-oldaláról is eltávolították az arról készült tartalmakat.

Ez a weboldal sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése, és a weboldalon végzett látogatói tevékenységek nyomon követése érdekében. Elfogadás Tovább